LTE-radio med BluetoothLTE-radio med Bluetooth

Viktiga fördelar med LTE-radio

Icoms telefonradiosystem är en lösning som bygger på beprövad teknik från den Japanska marknaden där systemet har varit igång i 2 år och har över 23.000 användare. Systemet har varit det enda i sitt slag och visat sig vara mycket robust och tillförlitligt.

Systemet är designat för att radiobrukare skall kunna använda ett mobiltelefonnät som infrastruktur för kommunikation. När man använder ett sådant nät så möjliggör detta egenskaper man inte kan få i ett normalt radionät så som extraordinär ljudkvalité och radiotäckning.

LTE-radio Skyddat nätLTE-radio Skyddat nät

Skyddat nät

Användare i systemet ligger i skyddade och helt egna kluster som inte har någon koppling mot varandra eller internet. Ger en säker och stabil lösning med hög säkerhet.

LTE-radio PrioritetLTE-radio Prioritet

Prioritet

I nätet kan man ha olika prioritetsklasser på användarna vilket gör att man kan bryta eller bara gå in i ett pågående samtal med viktig information.

LTE-radio Grupp samtalLTE-radio Grupp samtal

Gruppsamtal

I systemet kan man skapa grupper av användare som man vill skall kunna prata med varandra. Man kan välja om det skall vara duplex eller simplex kommunikation i gruppen.

LTE-radio LarmLTE-radio Larm

Larm

För nödsituationer är LTE Radion utrustad med en nödknapp och akutrelaterade funktioner till exempel ManDown, rörelsedetektor, inaktiv rörelse, ensam arbetarefunktion. Larmet kan sedan skickas till en individ, en grupp eller te.x. ett telefonnummer (kräver VE-PG4).

LTE-radio Full DuplexLTE-radio Full Duplex

Full Duplex/Handsfree

Fullduplex kommunikation kan vara en stark anledning att välja LTE Radio systemet som plattform. Funkar både i grupp och mellan individer.

LTE-radio GPS-positioneringLTE-radio GPS-positionering

GPS positionering

Tack vare inbyggd GPS i radion kan man ha regelbunden eller larmrelaterad positionering av enheterna som finns i systemet.

LTE-radio Bred TillbehörsfloraLTE-radio Bred Tillbehörsflora

Bred tillbehörsflora

LTE-radion har redan från start en mycket bred tillbehörsflora. Lösningar för många olika behov finns och med blåtandsstödet så öppnar sig massor av möjligheter.

LTE-radio RadiotäckningLTE-radio Radiotäckning

Radiotäckning

Telias 4G/3G mobiltelefonnät täcker idag nästan 100 % av Sveriges befolkning vilket skapar en radiotäckning som saknar motstycke på andra radiolösningar.