LTE-radio i Telias 3G/4G-nätLTE-radio i Telias 3G/4G-nät

Infrastruktur för LTE

Icoms nya unika radio är utvecklad för att utnyttja de bästa egenskaperna av två olika världar. IP501H är en radio som använder Telias 3G/4Gnät som infrastruktur, vilket innebär att så länge det finns täckning kan man samtala från norr till söder, väst till öst och allt där emellan. Kommunikation utan gränser helt enkelt, fast med många fördelar från klassisk kommunikationsradio.

Telias Infrastruktur

Telia är en internationell koncern med rötter från 1850-talet och har egna mobila nät i Nordiska och Baltikum. Telias mobilnätsinfrastruktur är den mest omfattande i Sverige och har vunnit första pris i flera oberoende mätningar (t.ex. ett test utfört 2017 av det internationella företaget P3). Nätet täcker idag nästan 100% av Sveriges befolkning samt mer än 80% av Sveriges yta  avseende 3G/4G vilket är den teknologin som används för vår tjänst. Telia erbjuder telekommunikationstjänster som hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt och effektivt sätt. Telia var först i världen med ett kommersiellt 4G/LTE-nät redan 2009 och är idag världsledande inom 4G/LTE och har idag ett ultramodernt landstäckande nät. Telia har tillsammans med sin partner Ericsson haft den första live uppkopplingen i Europa baserat på den kommande 5G tekniken (sept 2017) vilket borgar för en framtidssäker kommunikation.

Skyddat nät

Användare i systemet ligger i skyddade och helt egna kluster som inte har någon koppling mot varandra eller internet. Ger en säker och stabil lösning med hög säkerhet.

Telia täckningskarta SverigeTelia täckningskarta Sverige