Amatörradio från Icom

HAM-radio / Amtörradio

Icom amatörradio är ett stycke historia

Icoms amatörradioprodukter är mycket mer än bara en radio. För att förstå hur Icom tänker och vad som i alla år gjort Icom till många amatörers drömradio måste vi backa bandet tillbaka till 60-talet och Mr Inoue.

Mr Inoue

Varför har Icom lyckats så bra med sina amatörradiostationer? För att besvara frågan måste vi se den i ett historiskt perspektiv. Låt oss börja med grundaren av Icom, eller I.E.W (Inoue Electric Works CO Ltd) som företaget hette på den tiden, sedermera bytte man namn till Inoue Communcation. Vi är nu i mitten av 60-talet. Grundaren Mr Inoue var radioamatör och det var mycket populärt i Japan att använda 50 MHz amatörband. Mr Inoue byggde sin egen radiostation, en enkel amplitudmodulerad sändare och mottagare. Snart bad andra radioamatörer honom att bygga en likadan radiostation och industrin var ett faktum.

Innovativ design

I slutet av 70-talet kom flera radiostationer som var intressanta även för radioamatörer i hela världen, och dessa började då att importeras till Sverige. Mr Inoue hade stort inflytande på utvecklingen av nya produkter, i egenskap av radioamatör visste han ju hur det skulle fungera, hur en bra radio skulle se ut, hur en amatörradiostation skulle uppfattas och upplevas av en radioamatör. Vi fick radiostationer för frekvensmodulering för 145 MHz, dessa blev en verklig succé tack vare en mycket innovativ design och en fantastisk funktionalitet. Det tog inte lång tid förrän apparater med frekvenssyntes kom, liksom heltransistoriserade kortvågsstationer.

Banbrytande

IC-701 slog igenom bland kortvågsamatörer som en bomb. Fortfarande var utseende, upplevelse och prestanda från radiostationen ett utmärkande drag hos Icom. Sedan dess har Icom utvecklat och producerat närmare 300 modeller av amatörradiostationer i olika prisklasser och med olika egenskaper.

Total upplevelse

En amatörradiostation är inte bara en stor låda med massor av knappar och rattar, den är en upplevelse för radioamatören. Det finns en själ i Icoms radiostationer. Rent tekniskt kan detta förklaras med höga prestanda, komponentval som ger lång livslängd, extremt lite fel och alltid långt före konkurrenterna.

Amatörradio i alla prisklasser

I Norra Europa, som är Swedish Radio Supplys område, finns radioamatörer med stora krav och hög kunskap. Swedish Radio Supply har med Icoms radiostationer genom åren kunnat tillgodose dessa krav. Idag finns kortvågsradiostationer i prisklassen 10 000 kr till över 100 000 kr och än idag, drygt 40 senare kan man känna närvaron och känslan av Mr Inoue i radiostationerna. Icoms radiostationer har en själ.

Ladda ner HAM-katalogen

Läs HAM-katalogen online

Kontakta oss!

Vi har ett brett sortiment av produkter för amatörradio. Dessa produkter hittar du på vår webbshop där du också kan handla direkt online. Har du frågor tveka inte att kontakta vår kundtjänst.

Varför Icom amatörradio?

  • Japansk kvalitét
  • Tillverkas i egna fabriken i Japan
  • Stort utbud av tillbehör
  • Mångårig kompetens
  • För radioamatörer, av radioamatörer
  • Innovativa

Icom på Facebook

Följ Icom Skandinavien på den officiella Facebooksidan Länk