Icom IC-A24E Bärbar Flygradio

Handburen flygradio med VOR-navigation och ett enkelt handhavande i robust utförande. De genomtänkta funktionerna ger trygg och säker kommunikation i alla förhållanden med snabb access till nödkanalen. Icom har också en version av samma radio utan VOR-navigation som heter IC-A6E.

Artikelnummer

81024

Varumärke

Icom 

Garantitid

2 år 

Den här produkter är utgången eller tillfälligt stoppad.

Enkelt handhavande

Mest kännetecknande för IC-A24E är det enkla handhavandet där man kan manövrera de flesta funktioner med en hand tack vare den stora och tydligt uppmärkta knappsatsen. Den bakgrundsbelysta displayen ger också mycket god läsbarhet med stora siffror som visar den inställda frekvensen. Man kan välja att ha belysningen på hela tiden vilket är en stor fördel vid flygning i mörker.

Radion sparar de senast 10 kanalerna som används och du kan enkelt gå tillbaka till dessa med hjälp av piltangenterna. Stationen är slagtålig med sitt robusta chassi samt vattentålig motsvararande IPX4.

Inbyggd VOR-funktion

IC-A24E har inbyggda VOR-funktioner för navigering. I DVOR-läge visas riktningen till eller från en VOR-station och i CDI-läge visas kursavvikelsen till eller från en VOR-station. Du kan även mata in din färdriktning till eller från VOR-stationen och under färd visa kursavvikelsen i fönstret.

Funktionsrik

Bland de övriga funktionerna märks 200 minneskanaler där varje kanal kan få ett eget namn på upp till 6 tecken, en nödknapp för 121.5 MHz, störbegränsare (ANL), sökning av märkta kanaler samt kanaler i minnesbanken, varning vid låg batterinivå och sidotonsfunktion som innebär att du kan höra din egen röst i ett yttre flygradioheadset.

Många tillbehör

Med hjälp av väggladdare eller cigarettändarkabel kan man köra stationen oberoende av batteri. När ett batteri är monterat kan laddning av detta ske parallellt. Dessutom finns som tillbehör en tomkassett för alkaliska batterier.

 

Nyckelfunktioner

  • VOR-navigation
  • Stor knappsats
  • Enkelt handhavande
  • Bakgrundbelyst display
  • Vattentålig
  • 200 minneskanaler
  • Brett tillbehörssortiment

Egenskaper

Varumärke Icom
Artikeltyp Handburen
Produktsegment AirBand
Segment Företag
Garantitid 2 år
Uteffekt (W) 5
Frekvensområde 118.000-136.9917 MHz
Frekvensband VHF 150 MHz
Antal kanalplatser 200
Kanalseparation 25, 8.33
Kontakttyp Vinklad Icom
Antennimpedans (Ω) 50
Temperaturområde (ºC) -10 till +60
Dimensioner (BxHxD) mm 54x129x36
Vikt (kg) 0.15
Färg Svart
Material Polycarbonat
Displaytyp LCD-display
Displaybelysning Ja
Laddning 240V
Drifttid (5:5:90) låg (h) 8
MIL-STD 810 C, D, E, F