Icom IC-A6E Bärbar Flygradio

Handburen flygradio med enkelt handhavande i robust utförande. De genomtänkta funktionerna ger trygg och säker kommunikation i alla förhållanden med snabb access till nödkanalen. Icom har också en version av samma radio med VOR-navigation som heter IC-A24E.

Artikelnummer

80007

Varumärke

Icom 

Garantitid

2 år 

Enkelt handhavande

Mest kännetecknade för IC-A6E är det enkla handhavandet där man kan manövrera de flesta funktioner med en hand tack vare den stora och tydligt uppmärkta knappsatsen. Den bakgrundsbelysta displayen ger också mycket god läsbarhet med stora siffror som visar den inställda frekvensen. Man kan välja att ha belysningen på hela tiden vilket är en stor fördel vid flygning i mörker.

Slagtålig

IC-A6E sparar de senast 10 kanalerna som används och du kan enkelt gå tillbaka till dessa med hjälp av piltangenterna. Stationen är slagtålig med sitt robusta chassi samt vattentålig motsvararande IPX4 av den internationella standarden IEC 60529 (2001).

Funktionsrik

Bland de övriga funktionerna märks 200 minneskanaler där varje kanal kan få ett eget namn på upp till 6 tecken, en nödknapp för 121.5 MHz, störbegränsare (ANL), sökning av märkta kanaler samt kanaler i minnesbanken, varning vid låg batterinivå och sidotonsfunktion som innebär att du kan höra din egen röst i ett yttre flygradioheadset.

Många tillbehör

Med hjälp av väggladdare eller cigarettändarkabel kan man köra stationen oberoende av batteri. När ett batteri är monterat kan laddning av detta ske parallellt. Dessutom finns som tillbehör en tomkassett för alkaliska batterier.

Icom har också en version av samma modell med VOR-navigation som heter IC-A24E .

Nyckelfunktioner

  • Stor knappsats
  • Enkelt handhavande
  • Bakgrundbelyst display
  • Vattentålig
  • 200 minneskanaler
  • Brett tillbehörssortiment

Egenskaper

Varumärke Icom
Artikeltyp Handburen
Produktsegment AirBand
Segment Företag
Garantitid 2 år
Uteffekt (W) 5
Frekvensområde 118.000-136.9917 MHz
Antal kanalplatser 200
Kanalseparation 25, 8.33
Kontakttyp Vinklad Icom
Antennimpedans (Ω) 50
Temperaturområde (ºC) -10 till +60
Dimensioner (BxHxD) mm 54x129x36
Vikt (kg) 0.2
Material Polycarbonat
Displaytyp LCD-display
Displaybelysning Ja
Laddning 240V
Drifttid (5:5:90) låg (h) 8
MIL-STD 810 C, D, E, F