Icom IC-M423 Fast Marinradio

Vattentät marinradio för fast installation med DSC och ingång för en extra kontrollmikrofon HM195B för manövrering av radion från två platser. Med funktioner som aktiv brusreducering, nytt lättanvänt användargränssnitt, mistlur och megafon samt ingång för GPS mottagare sätter Icom ännu ett landmärke!

Artikelnummer

81423

Varumärke

Icom 

Garantitid

5 år 

Den här produkter är utgången eller tillfälligt stoppad.

Intuitivt menysystem gör radion enkel att använda

Det nya menysystemet gör användningen lätt och intuitiv. Längst ner på displayen visas funktionstangenterna som kan stegas igenom med vänster och höger knappar. Med den riktade knappsatsen kan du utföra många olika moment och inställningar.

Aktiv brusreducering

Den inbyggda dubbelriktade aktiva brusreduceringen minskar bakgrundsbruset med upp till 90 % och förbättrar kvalitén på tal och anrop. Hörbarheten förbättras vid både sändning och mottagning.

Hör skillnaden här

10W högtalare, megafon och mistlur

IC-M423 har en inbyggd 10W förstärkare som ökar ljudnivån när en yttre högtalare används. Med hjälp av funktionen för allmänt utrop kan du prata i mikrofonen som en megafon. Mistluren kan också sända ljudsignal till den externa högtalaren.

Inbyggd DSC i klass D

Den inbyggda DSC i klass D bevakar kontinuerligt aktiviteterna på kanal 70 (DSC-kanal), även då du tar emot en annan kanal. DSC-funktionerna inkluderar: nödanrop, individuella anrop, gruppanrop, "all ships"-anrop, snabbanrop, nödanrop, positionsbegäran/rapportering, pollinganrop och DCS-testanrop.

COMMANDMIC™ (HM-195B/SW) som tillbehör

Tillbehöret COMMANDMIC™, HM-195B/SW gör det enkelt för dig att använda IC-M423 från en annan kabin eller ett kontrolltorn. Samtliga funktioner hos IC-M423 kan styras från COMMANDMIC™ som kan användas som en interntelefon till IC-M423.

Vanligt NMEA-gränssnitt

När IC-M423 är kopplad till en extern GPS-mottagare visas aktuell position och tid på displayen. När IC-M423 tar emot positionsinformation från en annan båt kan den överföra informationen till navigationsutrustning som accepterar NMEA 0183-format.

AIS-målanrop med MA-500TR

När tillbehöret MA-500TR klass B AIS-transpondern anslutits kan AIS-målanropsfunktionen göra ett enskilt DSC-anrop utan att ett MMSI-nummer behöver knappas in manuellt

 

Nyckelfunktioner

  • Aktiv brusreducering
  • DSC klass D
  • IPX7 vattentät konstruktion (1 m djup i 30 minuter)
  • Dual-/Triwatch för bevakning av kanal 16 och/eller anropskanal
  • Prioritetssökning och normalsökning
  • AquaQuake™-vattenrensning av högtalaren

Egenskaper

Varumärke Icom
Artikeltyp Mobilradio
Produktsegment Marinradio
Segment Fritid
Garantitid 5 år
Uteffekt (W) 25
Strömförsörjning 12 V DC
Frekvensområde 156.000-163.425 MHz
Frekvensband VHF 150 MHz
Strömförbrukning (max sändning) 5.5
Antennimpedans (Ω) 50
Temperaturområde (ºC) -20 till +60
Vikt (kg) 0.9
Dimensioner (BxHxD) mm 180x82x119.9
Färg Svart
IP-klass IP-X7
AquaQuake Ja