Livräddarna i Tylösand använder Icom IC-M35

Swedish Radio Supply är stolt leverantör till Livräddarna i Tylösand av Icoms robusta marinradio IC-M35. IC-M35 som har låg vikt, högt ljud, är vattentät och flyter är perfekt för Livräddarnas verksamhet. IC-M35 har uttag för headset och används även på deras RescueRunner.

Livräddarna i Tylösand har sedan 1958 varje sommar räddat liv på en av Sveriges mest besökta stränder. En fin dag kan det vara mer än 30 000 badande på den 7 km långa stranden vid Tylösand och Frösakull och ytterligare fler på Vilshäradsstranden lite längre norrut. Idag har man 7 livräddningstationer, från Tylösand till Vilshärad utrustade med båtar, jeepar och sjukvårdsmateriel. Kommunikation mellan livräddarna, ambulanser, räddningstjänst och sjöräddning är en viktig del i verksamheten.

Varje år räddas flera liv och många sjuka och skadade tas om hand och transporteras till mötande ambulanser. Man gör också många insatser vid sjöolyckor och drunkningstillbud på andra platser längs hallandskusen. Verksamheten bedrivs helt och hållet med ideellt arbetande livräddare som bara ersätts med mat och husrum. Det gör att det enkla och logiska handhavandet av IC-M35 är mycket värdefullt.

Relaterade produkter