Radio över Telias 3G/4G-nät

Egenskaper från radiosystem

Från radiosystemmarknaden kommer egenskaper som samtalsprioritet (bryta pågående samtal), individ eller gruppanrop (även i full duplex) och snabb och enkelt kommunikation i olika talgrupper.


Radion använder sig av Telias slutna nätverk vilket gör att inga samtal går via internet, vilket ger säker kommunikation. Radion är dedikerad för kommunikation och anpassad för ruggad användning i hårda miljöer. Till IP501H finns också ett stort urval av robusta tillbehör.


Egenskaper från mobilsystem
Från mobilsystemmarknaden kommer andra egenskaper som utomordentlig bra täckning och räckvidd, hög stabilitetsnivå, konstant växande infrastruktur, ej avlyssningsbart och möjlighet att kommunicera fritt över landsgränserna. Dessutom behövs ingen investering i infrastruktur.

Fria samtal i hela Norden
Med Icom LTE-radio har man obegränsad tillgång till Telias nät i hela Norden. Roamingavtal för övriga Europa finns också att tillgå vid behov.Klicka för att se täckningen för Telia 3G/4G härLämpliga kunder för LTE-radio

Säkerhetsföretag
Om man som säkerhetsbolag rör sig över ganska stora ytor och inte vill investera i egen infrastruktur.

Hotell och konferensanläggningar
Hotell och konferensanläggningar är i många fall stora, komplexa eller gamla och har svårt att få täckning med ett normalt radiosystem.

Trafikskola
LTE-radio kan vara en utmärkt lösning för en körskola att kunna ha ett konstant uppkopplat duplexsamtal med sin MC-elev. Säker och trygg lösning.

Eventföretag
Eventföretag som konstant flyttar på sig runt har inte möjlighet att bry sig om infrastruktur utan bara behöver radio som alltid funkat oavsett vart de befinner sig.


Logistik och budföretag
LTE-radio är en perfekt kommunikationplattform för ett logistikföretag där man får en otrolig räckvidd och en enkel kommunikationslösning till en rimlig kostnad.

Sportförening
Utmärkt alternativ för t.ex. en cykelklubb eller skidförening som rör sig över stora avstånd och behöver ha kommunikation. Funkar också om man är på tävlingar utanför Sveriges gränser inom Norden.

Viktiga fördelar med LTE-radio

Jämför LTE-radio med andra system och tekniker

Det finns givetvis för och nackdelar med alla typer av radiosystem. LTE-radion är dock mycket intressant för många olika typer av företag.
Läs nedan tabell och se om LTE-radion är något som passar just ditt företag. Här jämför vi LTE-RADIO med ANALOG RADIO och en SMARTPHONE-APPLIKATION.


LTE-radio

 Fördelar  Nackdelar
 Hög säkerhet
 Egen standard
 Bra ljudkvalitet
 Fungerar ej utan infrastruktur
 Full duplex i grupp
 
 Oslagbar täckning
 
 Enkelt handhavande
 
 Prioritet i systemet
 

Analog radio

 Fördelar  Nackdelar
 Enkel lösning
 Ej positionering
 Enkel kommunikation
 Låg säkerhet
 Öppen standard
 Kort räckvidd
 Låg kostnad
 

 
 
 

PoC-applikation*

 Fördelar  Nackdelar
 Hög funktionalitet
 Ingen prioritet
 Multifunktionsprodukt
 Endast simplex
 Bra täckning
 Hög fördröjning

 Komplext handhavande

 Låg säkerhet
 
 Ingen standard

* avser radiokommunikation via mobiltelefon