Marinradio från Icom

Fritid / Marinradio

Ökar säkerheten till sjöss

Säker Aktiv FritidMed en marinradio från Icom kan du känna dig säker till sjöss. Med ett enkelt knapptryck kan du kontakta omkringliggande båtar för att snabbt få hjälp. Har du en fast marinstation har du dessutom en larmknapp (DSC) där du kan kontakta sjöräddningen direkt.

En marinradio i båten är inte bara till nytta för din egen säkerhet utan ökar också säkerheten för andra båtar där du kan vara behjälplig om du ligger nära till hands. Om olyckan är framme på sjön räcker det i de flesta fall inte med en mobiltelefon eftersom du med all sannolikhet behöver snabb hjälp från närliggande båtar och inte från en båt som lämnar hamn för att rädda dig.

Klarar den marina miljön

Produkterna är genomtänkta och utformade för att klara den hårda marina miljön. De är vattensäkra, har bra uteffekt för att nå långt och möjlighet till anrop på kanal 16. Vissa av Icoms produkter flyter också i vattnet om olyckan skulle vara framme. Produktsortimentet består både av handportabla stationer, stationer för fast montage samt kortvågsstationer för långdistanskommunikation på de stora haven.

Till det här finns också ett genomtänkt tillbehörssortiment med noga utvalda tillbehör både för att förenkla handhavandet och för att kunna göra smarta och snygga installationer. Marinradio från Icom täcker in alla kundsegment från enkel användning i fritidsbåt till fartyg, färjor och offshoreriggar.

Varför en Icom?

Här är några goda anledningar varför man bör välja en Icom marinradio

  • Ledande aktör inom radiokommunikation
  • Japansk gedigen kvalitet
  • Robust konstruktion
  • 5 års garanti
  • Lokal support och service
  • Innovativa säkerhetsprodukter
  • CE- och IP-klassade

Relaterade produkter