Sepura SRH3900 Bärbar Radio Tetra med krypto & GPS

En av världens minsta Tetraterminaler med färgdisplay och rejält utförande för tuffa miljöer. SRH3900 är utformad och konstruerad för att uppfylla industristandarden IP54. Den klarar av daglig användning i de tuffaste miljöer inom samhällsskydd (blåljus), militär, transport, industri, energiförsörjning mm.

Artikelnummer

292-80028

Varumärke

Sepura 

Garantitid

3 år 

Den här produkter är utgången eller tillfälligt stoppad.

En av världens minsta Tetraterminaler

SRH3900 har en transflektiv TFT-skärm med hög upplösning som är tydlig vid alla ljusförhållanden, från fullständigt mörker till starkt, direkt solsken. Skärmen visas i färg när bakgrundsljuset aktiveras, och återgår till en mycket tydlig (och energisparande) gråskalebild när bakgrundsljuset stängs av.

Den stora bildytan kan visa sex rader om 24 tecken, och en unik finess är att all text kan visas i stort format (dubbel storlek) för att öka läsbarheten, exempelvis för användning i fordon.

Användargränssnittet

Användargränssnittet i SRH3900-seriens terminaler är detsamma som för hela Sepuras produktportfölj, vilket minskar behovet av utbildning och gör att användare kan hantera mobil och handhållen utrustning på samma sätt.

Sepuras användargränssnitt är speciellt utformat för att användarna snabbt ska kunna utnyttja terminalens finesser. Tack vare programmerbara knappar och konfigurerbara användarprofiler kan avancerade funktioner aktiveras med en knapptryckning. Liksom alla Sepura-terminaler har SRH3900 starkt, tydligt ljud. Funktioner som gruppfokus och enskilda samtal är andra finesser som låter en användare anpassa inkommande samtal efter omständigheterna.

Personlig säkerhet

Loneworker mandownfunktion används för att automatiskt känna av och rapportera om användaren har skadats och behöver påkalla hjälp.

 

Enkelt batteribyte

Batteriinfattningen är både säkert och robust, och ändå så enkelt att en användare kan byta batteri med en hand. När bytet är klart återgår terminalen automatiskt till gjorda inställningar, utan någon besvärlig och tidsödande startprocedur.
En låsbar tillbehörskontakt, placerad i nederdelen av terminalen, utgör en säker, hållbar anslutning för rösttillbehör och externa dataenheter.

Stöd för datatjänster

Heltäckande stöd för TETRA-datatjänster innebär att både internt och externt lagrade dataapplikationer kan sända och ta emot information, med hjälp av SDS-meddelanden eller paketdatatjänster med högre bandbredd och flera tidsluckor – ytterligare en finess som ökar värdet av Sepuras inbyggda programvara för SD-applikationer och WAP-funktionalitet.

SRH3900 har utformats för att tackla problemet med avlyssning; därför är hårdvaran intrångsskyddad och utrustad med en smartcard-läsare. End-to-end-kryptering kan snabbt aktiveras genom en enkel programuppgradering.

sGPS™

Varianten SRH3900 sGPS™ är utrustad med en högkänslig, prisvinnande GPS-enhet för mottagning av extremt låga GPS-signaler. Det betyder att det inte längre är nödvändigt med direkt siktlinje från GPS-satelliter för säker mottagning. GPS-mottagaren kan till och med visa korrekt position i vissa byggnader. Utöver standardmässig lägesinformation kan terminalen skicka aktuella GPS-data vid nödanrop eller ensamarbete. Via mjukvaran Sepura Radio Manager kan den också konfigureras för att skicka positionsdata enligt något av protokollen ETSI Location Information Protocol (LIP), Sepura Compact eller NMEA.

Tack vare ytterligare finesser såsom Position Assist, kontrolleringsbara rapportparametrar samt positionsrapportering till flera adresser kan användarna dra full nytta av Sepuras avancerade positionsbaserade funktioner. Terminalen kan snabbt fås att fungera som DMO-repeater (Typ 1A) genom en enkel programuppdatering. I DMO-läge kan användaren delta i samtal på normalt sätt, samtidigt som terminalen utökar gruppens radiotäckning.

SRH3900 till fullo kompatibel med hela det omfattande sortimentet av tillbehör och batteriladdare för 3000-serien.

Nyckelfunktioner

 • Man down genom ensamarbetsfunktion
 • Skydd mot insyn som tillval
 • Fullt integrerad GPS-modul med antenn (SRH3900 sGPS™)
 • Låsbar, robust tillbehörskontakt
 • Nödanropsfunktion, med möjlighet till automatisk mikrofonaktivering, statusmottagare och GPS-positionsrapport (om funktionen är tillgänglig)
 • Indikation för ensamarbete
 • Ljudförbättringar i form av förstärkning och brusreducering
 • Komplett menynavigering även under samtal
 • Enknappsaktivering av upp till tolv förvalda funktioner
 • Klar för DMO-repeaterfunktion under pågående samtal (typ 1A-läge som tillval)
 • Högupplöst skärm med 65 000 färger

Egenskaper

Varumärke Sepura
Artikeltyp Handburen
Produktsegment Tetra HH/MOB/BASE
Segment Rakel
Garantitid 3 år
Uteffekt (W) 1
Frekvensområde 380-430 MHz
Frekvensband UHF 390 MHz
Kontakttyp SRH-sidokontakt
Antennimpedans (Ω) 50
Temperaturområde (ºC) -20 till +60
Dimensioner (BxHxD) mm 58x130x30
Vikt (kg) 0.2
Vikt (g) utan batteri 143
Material Polycarbonat
Displaytyp Transflektiv
Skärmstorlek (px) 128x128
Displaybelysning Ja
Larmknapp Ja
Laddning 240V
IP-klass IP-54
Brusreducering Ja
GPS Ja (inbyggd)
Vibrator Ja
End-2-End Ja (tillval)
Statusmeddelande Ja
SDS-meddelande Ja
Programmerbara knappar Ja
Packetdata Ja