Stockholm maraton väljer Icom IDAS!

Lördagen den 1 juni avgörs den 35:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon. 21 736 löpare från 81 länder är anmälda vilket är den högsta siffran i loppets historia.
Stockholm maraton väljer Icom IDAS!

En uppgradering av ett gammalt radiosystem har gjort och efter noggrant övervägande valde man Icoms digitala kommunikationsradiosystem IDAS. För att ett arrangemang som Stockholm maraton ska fungera så måste radiosystemet täcka hela banan, vara störningsfri och i vissa fall krypterad.

Produkterna som används är Icom IC-F4102D, en robust och liten handportabel radio samt en ny innovataiv trådlös monofon, ProEquip PRO-SP960. Monofonen används i kombination med mobilstationerna. Som repeater valdes en portabellösning där en repeater sitter monterad i en specialbyggd Pelicase väska.

Innan man valde Icom som leverantör så gjordes utförliga tester av ett flertal olika system. Det som vägde tungt och föll avgörandet med fördel till Icom IDAS är att räckvidden samt ljudkvalitén var överlägsen samt att radiotekniken är väldigt skalbar. Från enkel "radio-radio" till multisitesystem och möjliggör dessutom enkel migrering från analog till digital kommunikation.

Icom IDAS är ett mycket kostnadseffektivt digitalt radiosystem. Med IDAS förbättras räckvidden ända upp till 50% och du har bra ljud ända ut till täckningsgränsen. Systemet filtrerar effektivt bort omgivningsljud och ger en störningsfri och krypterad kommunikation.